Hello and welcome to our Fiesta ST Forum community! Is this your first visit?
Register

See the top rated post in this thread. Click here

User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    New Member 8 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2016
    City
    Canada
    State
    Non-US
    Country
    United States
    Posts
    64
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    8


    Getting P04DB Code after Intercooler and CAI

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hey guys so I wasn't gonna post about this but I am at a loss for words. So me and my dad put a new CAI and Mishimoto intercooler on my car this past saturday and now I keep getting a P04DB code. And above that it says ECU. I had no problems with stage 1 but when i got the Intercooler i switched to Cobb stage 2 and boom got the code again. So i then switched to a Mountune stage 2 and got the same code again. (I had just cleared it too) Since ECU is always on the list i keep thinking it could be just a bad tune. But then again it could be my CAI. I have checked all connections and now on stage 1 and not had a code in about 1 day after driving it hard although it will peak at 20lbs of boost and hold at 18 at full throttle. I dont know if thats normal or if i may have a boost leak somewhere too. Also not sure if the computer would detect a boost leak and maybe throw the code? I'm not sure. Any help with this would be greatly appreciated since the nearest Ford dealership thats not assholes is a hour and a half away.




    UPDATE: I got in contact with Mishimoto and they were very cool. Before I get to what i think may be the problem I will say that I took the Intake pipe off and connected that Crank case hose to the factory one and noticed it was kinda hard to get it to clamp on. There was alot more resistance and it just clicked on the factory one alot better. But when I tried the Aftermarket pipe it was pretty easy and kinda loose too. I can almost guarantee thats my issue. Mishimoto was very cool about it and offered me a Exchange. So i thought about it and came up to a conclusion, I'm gonna just use the stock part of the intake that attaches to the turbo and get the half one they offer instead of the Full pipe Intake. Can almost 100% say that will fix it. Either 2 things is the problem. That connector was just a smidge to big or maybe one of the 2 orings on my crank case hose is damaged somehow (I checked them and they are fine but you never know) But I do think this should fix it. Also to the boost concerns I was having above, I did take the bumper off again (which I hate doing) and checked my hose clamps and about 5 were loose. Evidently I didn't tighten them enough. Will update soon!

    FINAL UPDATE: SOLVED! Ok So I got the Mishimoto replacement pipe and got it put on and noticed it didnt have a Spot for the mass air flow sensor. So I had to take it back off completely. I went ahead and put the Other Mishimoto one back on and now the Check engine light hasn't come on in 2 days so I think It is fixed somehow. I'm clueless on how it is fixed now but I have no CEL anymore and it used to come back after a 10 minute drive after clearing it. So I'm gonna go ahead and say this is fixed. This was nothing but a pain in my arse. Lol

  2. #2
    Member 71 Rep Points
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Apr 2016
    City
    San Diego
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    286
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    71

  3. #3
    New Member 8 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2016
    City
    Canada
    State
    Non-US
    Country
    United States
    Posts
    64
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    8


    ah ok i will check that tomorrow and see if maybe thats lose or something. Thanks man! :D

  4. #4
    New Member 8 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2016
    City
    Canada
    State
    Non-US
    Country
    United States
    Posts
    64
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    8


    Update: Checked the Crankcase ventilation hose and its not disconnected like it says. No cracks or holes either that I could see. What I did try and do though is I put some electrical tape on the metal fitting to see if maybe it would grip better and seems like it stays put alot better. Before it had alot of play. But sadly I'm still getting the code. I really dont know what to do next except take it to the dealership.

  5. #5
    Member 71 Rep Points
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Apr 2016
    City
    San Diego
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    286
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    71


    Can you see if there's a checkvalve you can access on either side of system?
    When I was a GM tech, the valve would collapse all the time and cause issues

  6. #6
    New Member 8 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2016
    City
    Canada
    State
    Non-US
    Country
    United States
    Posts
    64
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    8


    hmm not sure to be honest. Im not that mechanical savvy but i will give it a look. Its pretty crazy because no matter what I try it still throws the same code. And its all linked to the big hose connected to the CAI. I have checked it over and i looked for cuts or anything but it looks perfectly fine. Whats really crazy is the code only comes on when on stage 2. It doesnt show up on stage 1. I dont know if its boost related or what.

  7. #7
    Member 71 Rep Points
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Apr 2016
    City
    San Diego
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    286
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    71


    Have you emailed COBB support yet? They're usually really quick to answer

  8. #8
    Member 96 Rep Points OCS12's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points Earned First 75 Rep Points  
    Join Date
    Jun 2016
    City
    Sheboygan
    State
    WI
    Country
    United States
    Posts
    343
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    96


    Quote Originally Posted by CallmeTurbo View Post
    hmm not sure to be honest. Im not that mechanical savvy but i will give it a look. Its pretty crazy because no matter what I try it still throws the same code. And its all linked to the big hose connected to the CAI. I have checked it over and i looked for cuts or anything but it looks perfectly fine. Whats really crazy is the code only comes on when on stage 2. It doesnt show up on stage 1. I dont know if its boost related or what.
    What year is your Fiesta, and who made the cold air intake? Many of us 2016 owners went through cold air intake related code issues.
    2016 Shadow Black/Storm Grey Recaro Package
    Tune+ 91 Octane E-Tune

    Performance Mods: TB Performance Rear Torsion Bar, Mountune style dual induction intake, K&N Drop-In Filter, Mishimoto Induction Hose, Boomba OCC, Cobb CBE, Mishimoto FMIC, Mishimoto hot and cold side charge pipes, Mountune RMM, Mountune short shift kit, GFB DV+,
    Velossa Tech Big Mouth, 17" Sparco Asetto Gara's / 15" Sparco Drifts

    Other Assorted Mods:
    GT350 shift knob, Perrin shorty antenna, Blackvue DR650GW dash cam, Diode Dynamics XP80 LED turn signal and brake lights, Zunsport lower grill

  9. #9
    Member 41 Rep Points A7xogg's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Jun 2016
    City
    Hampton roads
    State
    VA
    Country
    United States
    Posts
    287
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    41


    ive also been getting the same code.i may try the elecrtical tape but i have noticed the code only comes up when im in full boost.mabye try and rotate something
    2008 vw rabbit(totaled), 2006 civic si(sold), 2010 vw gti(sold), 2016 fist mishi intake, cobb rmm, vogtland springs, TRS retrofit stuff, Levels intercooler, Mountune Hot side charge pipe, JSTuned with a corn blend, gfb dv+, powrflex engine and transmission mouts, tune+ turbosmart wastegate, morimotto led xb fog lights(future mods downpipe, wheels and tires)

  10. #10
    New Member 8 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2016
    City
    Canada
    State
    Non-US
    Country
    United States
    Posts
    64
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    8


    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by OCS12 View Post
    What year is your Fiesta, and who made the cold air intake? Many of us 2016 owners went through cold air intake related code issues.
    My fiesta st is the 2016 and I got the Mishimoto full pipe cold air intake. Here is a link to it. https://www.mishimoto.com/ford-fiest...take-2016.html


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Mountune intercooler $240 off promo code
    By StayPuft in forum EcoBoost Engine Upgrades
    Replies: 24
    Last Post: 11-04-2016, 01:43 AM
  2. P0103 code
    By madfiesta14 in forum Maintenance, Warranty Issues & Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 06-08-2016, 09:47 AM
  3. CEL : code p219a
    By JAD in forum Maintenance, Warranty Issues & Troubleshooting
    Replies: 24
    Last Post: 10-18-2015, 12:52 PM
  4. Code brown?
    By XuperXero in forum General Automotive Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 09-07-2015, 02:40 AM
  5. P061a code?
    By re-rx7 in forum Performance Tuning
    Replies: 11
    Last Post: 01-11-2015, 03:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •