Hello and welcome to our Fiesta ST Forum community! Is this your first visit?
Register

See the top rated post in this thread. Click here

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member 53 Rep Points
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Oct 2015
    City
    Ravenna
    State
    OH
    Country
    United States
    Posts
    155
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    53


    Cobb AP no longer shutting off

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hey everyone! Recently I've notices my accessport not shutting down when I turn off my car. I made sure the "auto off" setting is checked on the AP, but its like my OBD port is still providing power to the unit. Does this sound like an accessport issue or a vehicle issue? It hasn't killed my battery yet, but twice now I've come out in the morning and it's still on. Any idea's?

  2. #2
    Member 201 Rep Points DaveG99's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points Earned First 75 Rep Points Earned First 100 Rep Points  
    Join Date
    Jan 2016
    City
    Dallas
    State
    TX
    Country
    United States
    Posts
    745
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    201


    1 Likes

    Its happened to mine as well. Just unplug it and plug it back in and it should work fine.

  3. #3
    Senior Member 784 Rep Points jeff's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points Earned First 75 Rep Points Earned First 100 Rep Points  
    Join Date
    Nov 2015
    City
    Evans
    State
    GA
    Country
    United States
    Posts
    1,258
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    784


    1 Likes

    Not sure if this applies, but I have noticed if I start the car then shut it off soon after, perhaps to move it or check for leaks, the AP doesn't have time to fully boot up, so when you turn the car off it remains on. I've left mine on overnight for this reason not realizing it when I simply put the car in the garage after an oil change. Anyhow that may be your issue if you're finding it not shut off in the same context.

    Good luck!
    Hey, check out my build thread!

  4. #4
    Senior Member 657 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points Earned First 75 Rep Points Earned First 100 Rep Points  
    Join Date
    Aug 2014
    City
    Grand Haven
    State
    MI
    Country
    United States
    Posts
    1,043
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    657


    1 Likes

    Happened to me too, I just unplugged it and plugged it back in. Hasn't happened again and I think it has been months since that happened.
    2015 Performance Blue Fiesta ST
    1984 Performance White Mustang

    @BRGT350 Instagram, Twitter, YouTube

  5. #5
    Member 53 Rep Points
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Oct 2015
    City
    Ravenna
    State
    OH
    Country
    United States
    Posts
    155
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    53


    Thanks everyone! I drove my secondary car today due to poor weather but before I left I unplugged the AP. When i get home I'll plug it back in and see what happens!

  6. #6
    Member 128 Rep Points JDG's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Medals
    Earned First 5 Rep Points Earned First 25 Rep Points Earned First 75 Rep Points Earned First 100 Rep Points  
    Join Date
    Feb 2017
    City
    Conshohocken
    State
    PA
    Country
    United States
    Posts
    381
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    128


    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    I think it has something to do with the new firmware update. Mine does it every time after updating firmware.
    **Ask me about purchasing an Automatic Traction Control Off or Sport Mode On Module (Plug and Play)

    2016 Ford Fiesta ST - White Platinum / Recaros
    - CP-E RMM, CP-E FMIC, Velossa Tech Big Mouth Snorkel, CP-E Intake, and Cobb AccessPort (Stratified E30 / 93 Tune)
    - SkidPlateGuy Front Skid, NoPistons Evap Skid, Pierce Motorsports Midship Brace
    - 205/50R16 BFG Sport Comp 2 AS for DD
    - 205/50R16 Firestone Firehawk Indy 500 for Auto-X
    - 175/65R15 Michelin X-ICE XI3 for Winter/Rally-X


 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •