Welcome to Fiesta ST Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

See the top rated post in this thread. Click here

User Tag List

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Maps option?
2 Likes

  1. #1
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10060
    Medals
     
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vero Beach
    State
    FL
    Country
    United States
    Posts
    91
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    Maps option?

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hey all!

    I have a Sync 3 system with (I think 7") touchscreen display.
    I want a maps option on that screen. Preferably free.
    I tried following the guide to have maps on my phone display on my screen, but it doesn't work.

    What other options are there?
    If there's a one time fee for Ford maps, and it's not too expensive, I might buy it.
    But no annual license fees pls.

    Thanks!

  2. #2
    Member 50 Rep Points RubenZZZ's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    4248
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    El Monte
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    368
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    50


    You have a screen without nav?

    I'm pretty sure the car can open certain apps.... I'm interested as well.

    Bump for learnering.

    Sent from my 2PYB2 using Tapatalk

  3. #3
    Member 308 Rep Points Ford ST's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    9629
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Pleasant Garden
    State
    NC
    Country
    United States
    Posts
    568
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    308


    I use Android auto for everything Spotify, Google Maps works fine.

    Sent from my LG-LS997 using Tapatalk

  4. #4
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10060
    Medals
     
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vero Beach
    State
    FL
    Country
    United States
    Posts
    91
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    Quote Originally Posted by Ford ST View Post
    I use Android auto for everything Spotify, Google Maps works fine.

    Sent from my LG-LS997 using Tapatalk
    Is this on your phone, or on the dash display?

    I haven't been able to transfer Google maps to the dash display yet...

  5. #5
    Member 308 Rep Points Ford ST's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    9629
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Pleasant Garden
    State
    NC
    Country
    United States
    Posts
    568
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    308


    Quote Originally Posted by MeeLee View Post
    Is this on your phone, or on the dash display?

    I haven't been able to transfer Google maps to the dash display yet...
    I have Android auto on my phone I plug it into the USB port on the car and it pops up on the screen and that's what I use.

    Sent from my LG-LS997 using Tapatalk

  6. #6
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10060
    Medals
     
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vero Beach
    State
    FL
    Country
    United States
    Posts
    91
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    Quote Originally Posted by Ford ST View Post
    I have Android auto on my phone I plug it into the USB port on the car and it pops up on the screen and that's what I use.

    Sent from my LG-LS997 using Tapatalk
    Oh, ok.
    I get it.
    Bluetooth won't work.
    Thanks, I'll try plugging in my phone rather than trying over Bluetooth!

  7. #7
    Member 115 Rep Points DangerMouse's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    6466
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Rockford
    State
    IL
    Country
    United States
    Posts
    480
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    115


    Apple carplay is going to support Google maps too for those with iphones. I don't know when, I haven't tried it recently.

  8. #8
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10060
    Medals
     
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vero Beach
    State
    FL
    Country
    United States
    Posts
    91
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    I haven't installed many apps yet, however, the only 2 apps that I installed, that did work, were Ford+Alexa, and AccuWeather.
    Maps is not working on my phone.

    I wonder if I am doing something wrong?

  9. #9
    Senior Member 258 Rep Points me32's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    670
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    fairfield
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    1,829
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    258


    Quote Originally Posted by MeeLee View Post
    I haven't installed many apps yet, however, the only 2 apps that I installed, that did work, were Ford+Alexa, and AccuWeather.
    Maps is not working on my phone.

    I wonder if I am doing something wrong?
    What version or sync 3 do you have? I would recommend updating to the lastest version which is 3.0
    2008 Shelby GT500
    2921 out of 6513 coupes
    132 of 314 Alloy Metallic
    Shelby Dash Plaque,FRPP TVS Super power pack ,Drag Pack,SVT handling pack,FRPP Cobra Jet TB/MAF/80lb injectors,J&M UCA,LCA,Adj.PHB,SFC,PH A/D,O/R H, DynoMax 3in,CHE, Shelby Rad/HE,VMP 2.59,KB BAP,L&M plenum,BMR KMEMEBER,AED CUSTOM RETURN STYLE FUEL SYSTEM.
    91/E85 tune by SHAUN AT AED
    700HP/700TQ ON E85
    10.78 @ 129MPH 1.644 60FT

    2014 Fiesta ST Green Envy Tricoat SOLD
    2014 Tuxedo Black Fusion

  10. #10
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10060
    Medals
     
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vero Beach
    State
    FL
    Country
    United States
    Posts
    91
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by me32 View Post
    What version or sync 3 do you have? I would recommend updating to the lastest version which is 3.0
    I have the latest. Ran an update just last month.

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •