Welcome to Fiesta ST Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

See the top rated post in this thread. Click here

User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    New Member 31 Rep Points hendrixsrv's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    6657
    Medals
    Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germantown
    State
    MD
    Country
    United States
    Posts
    95
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    31


    Car juttering/stuttering after putting my stock turbo back on.

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    So, my x47r wasn't working on so I put the stock turbo back on. Everything is fine but during idle, the car would jutter/stutter every 15 seconds. Maybe it has something to do with the 14psi Turbosmart wastegate that was installed from the old turbo?

    Thanks!

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  2. #2
    Senior Member 1171 Rep Points TyphoonFiST's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    3563
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rich-fizzield
    State
    MN
    Country
    United States
    Posts
    4,032
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    1171


    Quote Originally Posted by hendrixsrv View Post
    So, my x47r wasn't working on so I put the stock turbo back on. Everything is fine but during idle, the car would jutter/stutter every 15 seconds. Maybe it has something to do with the 14psi Turbosmart wastegate that was installed from the old turbo?

    Thanks!

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk
    Did you change back to stock tune?

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    Is this your bush? Are you king of the forest?

  3. #3
    New Member 31 Rep Points hendrixsrv's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    6657
    Medals
    Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germantown
    State
    MD
    Country
    United States
    Posts
    95
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    31


    Yup, I did. The stuttering is gone I believe, now my problem is that the car is still pushing out white smoke and oil from the exhaust. I think it's residual oil from the broken turbo and it's burning it up and kicking it out. But still scary if it's more serious.

  4. #4
    Senior Member 1171 Rep Points TyphoonFiST's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    3563
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rich-fizzield
    State
    MN
    Country
    United States
    Posts
    4,032
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    1171


    Quote Originally Posted by hendrixsrv View Post
    Yup, I did. The stuttering is gone I believe, now my problem is that the car is still pushing out white smoke and oil from the exhaust. I think it's residual oil from the broken turbo and it's burning it up and kicking it out. But still scary if it's more serious.
    Start it up and let that shit run outside for a bit ....then go on a Test beat!

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    Is this your bush? Are you king of the forest?

  5. #5
    Senior Member 666 Rep Points Dpro's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    8838
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    1,388
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    666


    White smoke not good. That is headgasket issue indicator i.e burning coolant/water Blue smoke is oil burning.
    2018 Orange Spice,Smoke Storm Recaro’s,Ebony wheels( for now) Thermal RD Exhaust
    , Cobb AP( tune by Randy af Mountune, more customs to come,)ST200 airbox with cold air intake,Revo foam filter, Whoosh/Ramair crossover pipe ,Whoosh Intake Tube,Turbosmart EV blowoff valve, Whoosh motorsports Symposer delete

  6. #6
    New Member 31 Rep Points hendrixsrv's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    6657
    Medals
    Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germantown
    State
    MD
    Country
    United States
    Posts
    95
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    31


    Quote Originally Posted by Dpro View Post
    White smoke not good. That is headgasket issue. Blue smoke is oil burning.
    I mean, the car was fine before I found out the turbo I bought had a bad seal. So I put the stock back in and oil and smoke is still spewing out of the exhaust. I didnt think a turbo swap would cause a gasket issue no?

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  7. #7
    Senior Member 1171 Rep Points TyphoonFiST's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    3563
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rich-fizzield
    State
    MN
    Country
    United States
    Posts
    4,032
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    1171


    Quote Originally Posted by Dpro View Post
    White smoke not good. That is headgasket issue. Blue smoke is oil burning.
    If his Turbo failed....it can Throw some of that right into the exhaust pipe....causing it to Smoke.

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    Is this your bush? Are you king of the forest?

  8. #8
    New Member 31 Rep Points hendrixsrv's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    6657
    Medals
    Earned First 25 Rep Points  
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germantown
    State
    MD
    Country
    United States
    Posts
    95
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    31


    Quote Originally Posted by TyphoonFiST View Post
    Start it up and let that shit run outside for a bit ....then go on a Test beat!

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    Ill definitely give it a tougher run once I get home. I'll update you in 3 days!

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  9. #9
    Senior Member 666 Rep Points Dpro's Avatar
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    8838
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    1,388
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    666


    Quote Originally Posted by hendrixsrv View Post
    I mean, the car was fine before I found out the turbo I bought had a bad seal. So I put the stock back in and oil and smoke is still spewing out of the exhaust. I didnt think a turbo swap would cause a gasket issue no?

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

    Lol obviously, he stated White smoke. White smoke is not burning oil which is why I commented.

    Quote Originally Posted by TyphoonFiST View Post
    If his Turbo failed....it can Throw some of that right into the exhaust pipe....causing it to Smoke.

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    No it should not but you stated your car was putting out White smoke. When a car has a coolant burning i.e. headgasket issue it puts out White smoke. When it is buring oil it puts a blueish tint smoke. Just trying to help you out here with clarification.
    2018 Orange Spice,Smoke Storm Recaro’s,Ebony wheels( for now) Thermal RD Exhaust
    , Cobb AP( tune by Randy af Mountune, more customs to come,)ST200 airbox with cold air intake,Revo foam filter, Whoosh/Ramair crossover pipe ,Whoosh Intake Tube,Turbosmart EV blowoff valve, Whoosh motorsports Symposer delete

  10. #10
    Senior Member 1171 Rep Points TyphoonFiST's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    3563
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rich-fizzield
    State
    MN
    Country
    United States
    Posts
    4,032
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    1171


    1 Likes

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by Dpro View Post
    Lol obviously, he stated White smoke. White smoke is not burning oil which is why I commented.
    But what also runs through the center section of the Turbo? Coolant....so it's a possibility when it failed....it got some coolant into the exhaust or it got in during install or removal.

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    Is this your bush? Are you king of the forest?

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 11-25-2018, 12:27 PM
  2. Removed stock DV to install GFB, wrong GFB so I put back to stock - fluttering a lot now
    By Clit_Beastwood in forum Maintenance, Warranty Issues & Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2018, 11:19 PM
  3. Upgrading to NAV from stock Sony Sync radio and adding stock back-up camera.
    By CarGuy in forum Audio-Video, Electronics, Sync & MyFord Touch
    Replies: 40
    Last Post: 08-10-2017, 12:40 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 06-19-2015, 11:34 PM
  5. Not giving up, putting one of these in my Duramax and pushing, digging, pulling for the ST......
    By RAAMaudio in forum Audio-Video, Electronics, Sync & MyFord Touch
    Replies: 1
    Last Post: 01-09-2015, 10:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •