Welcome to Fiesta ST Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

See the top rated post in this thread. Click here

User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: Transmission issue
1 Likes

  1. #1
    New Member
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    11518
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    1


    Transmission issue

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    I own a 2014 FiST, Recently about a week ago literally, i just got my clutch changed and i dropped 2,000 as the car was used and has 50,000 miles on it. I thought this would help my issue because my clutch pedal went to the floor but now i’m starting to having a issue of my 1st to 2nd seems to shift hard and not smooth at all. As well as I barely commute 20 miles a day. I’ve been driving manuel for a long time now. As this is my 3rd manuel car so i don’t think i’m the reason to be destroying my clutch.
    if anyone can help thank you


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Member 249 Rep Points JDG's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    7375
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Conshohocken
    State
    PA
    Country
    United States
    Posts
    622
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    249


    1 Likes

    Quote Originally Posted by FrancoST View Post
    I own a 2014 FiST, Recently about a week ago literally, i just got my clutch changed and i dropped 2,000 as the car was used and has 50,000 miles on it. I thought this would help my issue because my clutch pedal went to the floor but now i’m starting to having a issue of my 1st to 2nd seems to shift hard and not smooth at all. As well as I barely commute 20 miles a day. I’ve been driving manuel for a long time now. As this is my 3rd manuel car so i don’t think i’m the reason to be destroying my clutch.
    if anyone can help thank you


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Sounds like the clutch slave cylinder needs to be bled, or is leaking. Did the shop replace the slave cylinder when they changed the clutch? Who did the work?
    **Ask me about purchasing an Automatic Traction Control Off or Sport Mode On Module (Plug and Play)
    https://www.fiestastforum.com/forum/...Plug-and-Play)

    2016 Ford Fiesta ST - White Platinum / Recaros, Tuned by Stratified
    - Garrett GTX2860R Gen II Turbo, AET VUDU Ported Exhaust Manifold (41mm), Ported Turbo V-Band Adapter (41mm), Whoosh 3" Catted Downpipe, CP-E FMIC, Velossa Tech Big Mouth Snorkel, CP-E Intake, CP-E Cold Side Charge Pipe w/ Turbosmart BPV, and Cobb AccessPort (Stratified E30 & 93 Custom Tune)
    - CP-E RMM, SkidPlateGuy Front Skid, NoPistons Evap Skid, Pierce Motorsports Midship Brace
    - 185/65R15 Maxsport RB3 Gravel Tires for Rallycross
    - 225/45R16 Dunlop Direzza Z3 for Autocross
    - 205/50R16 General G-Max AS-05 for Daily Driving
    - 175/65R15 Michelin X-ICE XI3 for Winter Driving

  3. #3
    New Member
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    11518
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    1


    I got it fixed at a Ford Dealer, they changed the whole clutch assembly.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Senior Member 1189 Rep Points koozy's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    235
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    2,454
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    1189


    Got trans oil in the gearbox? They must have drained it to perform the job, did they refill? And if they did how much?

  5. #5
    New Member 6 Rep Points
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    10861
    Medals
     
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Vancouver
    Country
    Canada
    Posts
    45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    6


    Have you tried adjusting the gearshift cable?

    https://www.fiestastforum.com/thread...ransmission-B6

  6. #6
    New Member
    0%
    Rate Transaction

    Member #
    11518
    Medals
     
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Los Angeles
    State
    CA
    Country
    United States
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Likes Received
    1


    Quote Originally Posted by lowda9 View Post
    Have you tried adjusting the gearshift cable?

    https://www.fiestastforum.com/thread...ransmission-B6
    i should try this out when i have time. lately it’s been a little bit better but i get a few grinds or pop sounds when going in reverse i may take it back to the dealership, but i just don’t wanna be charged the 130 inspection fee


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7
    Senior Member 1237 Rep Points TyphoonFiST's Avatar
    Ratings | Rate Transaction

    Member #
    3563
    Medals
    Earned First 100 Posts Earned First 500 Posts Earned First 1000 Posts Earned First 2000 Posts Earned First 25 Rep Points Earned First 50 Rep Points Earned First 100 Rep Points Earned First 200 Rep Points Earned First 1500 Posts and 300 Rep Points Earned First 2000 Posts and 400 Rep Points
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Rich-fizzield
    State
    MN
    Country
    United States
    Posts
    4,235
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Likes Received
    1237


    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by FrancoST View Post
    i should try this out when i have time. lately it’s been a little bit better but i get a few grinds or pop sounds when going in reverse i may take it back to the dealership, but i just don’t wanna be charged the 130 inspection fee


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    They shouldn't charge you another $130 if something isn't working right after they worked on it. If they try just have a conniption fit and write a scathing review if they do and put it up on YELP and Google. Hell id even call corporate because it should still be under warranty with both Labor and the Part. Good luck...Keep us up to date!
    Is this your bush? Are you king of the forest?

 

 

Similar Threads

  1. Ford Fiesta ST 2014 Transmission Issue
    By xxthematchesxx in forum Fiesta ST Discussions
    Replies: 13
    Last Post: 08-27-2018, 09:48 AM
  2. A/C issue
    By coler12331 in forum Maintenance, Warranty Issues & Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2017, 10:28 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 04-09-2017, 10:13 AM
  4. AP V3 issue with WOT
    By worfab in forum Performance Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 04-30-2016, 09:29 AM
  5. Transmission issue
    By Tesco2015 in forum Maintenance, Warranty Issues & Troubleshooting
    Replies: 16
    Last Post: 10-23-2015, 07:55 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •